Tietoa meistä

Olemme Leena ja Anneli, kaksi kokenutta saunaterapeuttia, joiden haaveena on ollut tarpeen mukaan siirrettävä sauna perinteisten saunahoitojen toteuttamiseksi Inarin alueella. Haaveesta tuli totta ja haluamme tuoda aidon saunaelämyksen saunojan luo. Vaalimme hellästi suomalaista saunaperinnettä ja sen aikaansaavia terveysvaikutuksia.

Saunakammari Tulen Väen-nimen synty

Suomalaisessa mytologiassa ja kansanuskossa eri ympäristöillä, paikoilla, elementeillä ja jopa ihmisellä oli oma vartijaolentonsa, jota kutsuttiin haltijaksi. Haltijat puolestaan esiintyivät suurina joukkoina eli väkinä. Esimerkkejä väistä ovat Hiiden väki, Metsänväki, Maanväki, Vedenväki ja Tulenväki. Jokaisella väellä oli oma luonnollinen paikkansa. Esimerkiksi Vedenväki kuului veteen, Metsänväki metsään ja Tulenväki tuleen.

Ihmisen sairaus saatettiin selittää siten, että häneen oli tarttunut ympäristöstä väkeä, joka ei kuulunut häneen. Sairautta tai ongelmaa ratkovan parantajan tehtävänä oli palauttaa kosminen tasapaino. Väärään paikkaan joutunut väki tuli ohjata oikealle paikalleen.

Suomalaisessa mytologiassa Tulenväki on tulen haltijoiden väki. Tulenväkeä saatettiin käyttää muiden väkien aiheuttamien sairauksien hoitoon. Esimerkiksi kun uimassa sairastunut parantui saunassa, oli Tulenväki karkottanut Vedenväen. Tulenväkeä oli erityisesti saunassa, jossa parannettavia usein hoidettiin.

Lue lisää Saunaperinteestä tästä linkistä

Saunapalveluja sinne missä niitä tarvitaan

Pääasiallinen toimipaikkamme on Ivalossa kauniin erämaajoen, Ivalonjoen, rannalla Tolosen kylässä.

Matkaa Toloseen on Ivalon lentokentältä 12 km, Ivalosta 20 km ja Saariselän tunturikeskuksesta 30 km. Käytössämme on siirrettävä saunavaunu ja paljuvaunu, joten toimintamme ei ole kokonaan paikkaan sidottu. Voimme kuljettaa vaunun/vaunut asiakkaan valitsemaan paikkaan. Edellytyksenä kuitenkin on, että paikalle menee hyväkuntoinen tie ja veden saanti on taattu. Saunavaunuun ja paljuun mahtuu 6-8 henkilöä kerrallaan.